منتدي الخواجة الاصلي


اهلا وسهلا بك في منتدي الخواجة اتفضل معانا اولا باتسجيل واضغط علي كلمة تسجيل
ملحوظة هامة:هذا المنتدي يطلب منك تفعيل العضوية عن طريق ايميلك المسجل به
اذا لم تستطيع تفعيل عضويتك بعد 24 ساعة ستكون مفعلة بازن الله
هيا اضغط تسجيل

كله حصري علي منتدي الخواجة الاصلي

ندعوا زورا المنتدى الكرام بالتسجيل
افلام - اغانى - برامج - العب - فوتوشوب - مسابقات كل هذا واكثر فقط فى منتدى الخواجه الاصلى
كون 100 موضوع وكن مشرف على القسم الذى تريده مع منتديات الخواجه الاصلى
الحق ورشح نفسك للقسم اللى انت عايزه فى منتديات الخواجه الاصلى

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

طريقة عمل التورتة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

1حصري طريقة عمل التورتة في الخميس مايو 24, 2012 10:45 am

لطيفة

avatar
مشرف قسم الالعاب
مشرف قسم الالعاب






المقادير



  • 10 بيضات متوسطه بدرجة حرارة الغرفه
  • 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم
  • 2 كوب دقيق
  • فانيليا
لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض





الطريقة



اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول







ده شكل الصفار بعد الخفق







و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج







وبعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي
خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم
اسراره







و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد أى
مشكله فتوضع الكيكه في قالب مناسب بعد دهنها بالسمن والدقيق







بدخلها في فرن ساخن وبعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه وبعدين بطفي
الفرن واتركها بداخله علشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها
حوالي 20 دقيقه وبعدين اقلبها على منخل سلك











وبعدين ابدأ فى التزيين







استخدمت شرائح خوخ


كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض





لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله


فمعذرة انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء وبعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله





















شكلها بعد التقطيع







معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى