منتدي الخواجة الاصلي
طريقة عمل التورتة 2afn9ja

اهلا وسهلا بك في منتدي الخواجة اتفضل معانا اولا باتسجيل واضغط علي كلمة تسجيل
ملحوظة هامة:هذا المنتدي يطلب منك تفعيل العضوية عن طريق ايميلك المسجل به
اذا لم تستطيع تفعيل عضويتك بعد 24 ساعة ستكون مفعلة بازن الله
هيا اضغط تسجيل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي الخواجة الاصلي
طريقة عمل التورتة 2afn9ja

اهلا وسهلا بك في منتدي الخواجة اتفضل معانا اولا باتسجيل واضغط علي كلمة تسجيل
ملحوظة هامة:هذا المنتدي يطلب منك تفعيل العضوية عن طريق ايميلك المسجل به
اذا لم تستطيع تفعيل عضويتك بعد 24 ساعة ستكون مفعلة بازن الله
هيا اضغط تسجيل
منتدي الخواجة الاصلي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كله حصري علي منتدي الخواجة الاصلي

ندعوا زورا المنتدى الكرام بالتسجيل
افلام - اغانى - برامج - العب - فوتوشوب - مسابقات كل هذا واكثر فقط فى منتدى الخواجه الاصلى
كون 100 موضوع وكن مشرف على القسم الذى تريده مع منتديات الخواجه الاصلى
الحق ورشح نفسك للقسم اللى انت عايزه فى منتديات الخواجه الاصلى

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

طريقة عمل التورتة

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

1حصري طريقة عمل التورتة الخميس مايو 24, 2012 10:45 am

لطيفة

لطيفة
مشرف قسم الالعاب
مشرف قسم الالعاب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





المقادير



  • 10 بيضات متوسطه بدرجة حرارة الغرفه
  • 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم
  • 2 كوب دقيق
  • فانيليا
لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




الطريقة



اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




ده شكل الصفار بعد الخفق



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وبعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي
خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم
اسراره



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد أى
مشكله فتوضع الكيكه في قالب مناسب بعد دهنها بالسمن والدقيق



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




بدخلها في فرن ساخن وبعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه وبعدين بطفي
الفرن واتركها بداخله علشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها
حوالي 20 دقيقه وبعدين اقلبها على منخل سلك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وبعدين ابدأ فى التزيين



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




استخدمت شرائح خوخ


كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله


فمعذرة انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء وبعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




شكلها بعد التقطيع



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى