[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
- 10 بيضات متوسطه بدرجة حرارة الغرفه
- 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم
- 2 كوب دقيق
- فانيليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الطريقة
اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ده شكل الصفار بعد الخفق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي
خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم
اسراره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد أى
مشكله فتوضع الكيكه في قالب مناسب بعد دهنها بالسمن والدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بدخلها في فرن ساخن وبعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه وبعدين بطفي
الفرن واتركها بداخله علشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها
حوالي 20 دقيقه وبعدين اقلبها على منخل سلك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين ابدأ فى التزيين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
استخدمت شرائح خوخ
كريز اخضر
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة
شرائح تفاح
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله
فمعذرة انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء وبعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
شكلها بعد التقطيع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]